Gradska hronika

Održan 15. Sajam obrazovanja i profesionalne orijentacije u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijala Pirot

Na Sajmu obrazovanja i profesionalne orijentacije svoje obrazovne pofile i studijske programe, predstavilo je 10 srednjih škola pirotskog okruga i 15 fakulteta i visokih škola iz Pirota, Niša, Leskovca i Beograda. Učenici su u direktnoj komunikaciji sa predstavnicima škola i fakulteta mogli da dobiju sve potrebne informacije o uslovima školovanja i studiranja, upisa, polaganja prijemnog ispita.

Nacionalna služba za zapošljavanje, Filijala Pirot organizovala je 15. po redu Sajam obrazovanja i profesionalne orijentacije. Direktorka, Suzana Đorđević, kaže da je Sajam prilika da se naglasi značaj pravilnog izbora zanimanja.

“Sajam je namenjen učenicima završnih razreda osnovne škole koji su pred izborom budućeg zanimanja i srednjoškolcima maturantima koji planiraju nastavak školovanja i pred izborom su fakulteta. Jedan od koraka u odabiru zanimanja jeste da se učenici, a i njihovi roditelji, upoznaju sa svetom obrazovanja, obrazovnim putevima, obrazovnim i studijskim programima, zanimanjima i zahtevima tržišta” – istakla je Đorđevićeva.

Na štandu Nacionalne službe za zapošljavanje zainteresovani su mogli da dobiju informacije o tržištu rada, kretanjima na tržištu rada, ponudi i potražnji za radnom snagom, merama aktivne politike zapošljavanja i uslugama koje pruža naša Služba.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker