Gradska hronika

LOVAC NA MUNJE: KAD ZAGRMI, tu je Milan Nanić da svojom kamerom uhvati igru svetlosti na nebu iznad Pirota!

Milan Nanić, građevinski inženjer koji sa porodicom živi i radi u Pirotu pasionirani je lovac na munje. Nanić atmosferska pražnjenja “hvata” kamerom mobilnog telefona, fotoaparata ili pak svog drona.
Kako za PV kaže Nanić, fotografijom se bavi poslednjih petnaestak godina, a inače je zapošljen kao inženjer u kompaniji Tigar Tyres u Pirotu.

-U početku je, dok nismo dobili moderne mobilne telefone i aparate, uhvatiti munju na snimku bilo ravno naučnoj fantastici. Sada, sa modernom tehnologijom, to je mnogo lakše, ali i pored toga retko ko se usudi da, čim krene nevreme, počne da snima munje i gromove. Meni je to postala prava pasija i veliki izazov, tako da čim vidim prve naznake jačeg nevremena, pokušavam da nađem pravu lokaciju i razmišljam o tome kako da napravim snimak kakav nisam do sada napravio-kaže Nanić.
Nanić dodaje da ga posebno impresionira igra svetlosti na nebu prilikom sevanja munja.
-To je nešto što me zaista ostavlja bez daha. U zadnje vreme munje hvatam kamerom mobilnog telefona, jer su mobilni telefoni poslednjih godina drastično napredovali u tom pogledu. Dronom je malo teže, jer lako može da se pokvasi od kiše i rizično je-kaže Nanić, koji je inače i pasionirani DJ i sve je traženiji i kao dJ u pirotskim klubovima i kafićima koji imaju živu muziku.
Osim nebeskih (ne)prilika, Nanić rado fotografiše i snima Pirot noću, pa su tako njegove fotografije Pirota noću, kao i super meseca iznad Pirota, svojevremeno bile viralne na društvenim mrežama.
Osim Pirota, Nanić je svojim telefonom, munje hvatao i u Nišu, i Kopaoniku, a želja mu je da uhvati takav prizor i na moru.
Milan Nanić

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker