Sport

Pirotski džudisti briljirali na školskom Prvenstvu centralne Srbije. Džudisti Osnovne škole „Vuk Karadžić“ treći u ukupnom plasmanu

Učenici pirotskih osnovnih i srednjih škola, članovi Džudo kluba „Ipon 010“ osvojili su ukupno 23 odličja na školskom Prvenstvu centralne Srbije, koje je održano u Aleksincu. Sa deset osvojenih nagrada, po tri prve i druge, kao i četiri treće, školskim prvenstvom dominirali su učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“ koji su treći u generalnom plasmanu u konkurenciji 174 škole.

Učenici OŠ „8. septembar“ osvojili su tri odličja, OŠ „Dušan Radović“ tri, OŠ „Sveti Sava“, dva. Pet nagrada osvojili su srednjoškolci, tri učenici Tehničke škole, a po jednu učenici Gimnazije i Srednje stručne. Na školsko prvenstvo Srbije, odnosno školsku olimpijadu koja će krajem maja biti održana u Novom Sadu, plasiralo se 12 učenika pirotskih škola, jer po pravilima na školskom prvenstvu Srbije mogu da učestvuju samo učenici od petog razreda osnovne škole
i stariji. Za učenike nižih razreda osnovnih škola Prvenstvo centralne Srbije je najviši rang takmičenja.
„Izuzetno sam zadovoljan nastupom i rezultatima naših džudista. Sjajan uspeh, bolji od prošlogodišnjeg kada je pedesetak džudista na regionalnom Prvenstvu centralne Srbije u Pirotu osvojilo 23 nagrade. I ove godine je nagrada toliko, ali je na takmičenje otputovalo 32 džudista. Raduje činjenica da se više od dve trećine džudista iz Aleksinca vraća sa nagradom za osvojeno jedno od prva tri mesta. Nije bilo lako, jer je u većini kategorija bila izuzetno jaka konkurencija. Drago mi je da su se najmlađi dobro snašli, jer je veoma teško izdržati pritisak u prepunoj sali. Takmičenje je bilo jedno od najmasovnijih i trajalo je više od 7 sati. Zahvaljujem se na pomoći i saradnji Savezu za školski sport grada Pirota i direktorima svih osnovnih i srednjih škola, koje pohađaju naši džudisti“, rekao je Danilo Drašković, trener Džudo kluba „Ipon 010“.
Regionalno prvenstvo centralne Srbije za učenike osnovnih i srednjih škola organizovali su Džudo klub „Aleksinac“, Savez za školski sport i Džudo savez centralne Srbije. Učestvovalo je skoro 700 džudista iz svih gradova Srbije, južno od Save i Dunava, iz 174 osnovne i srednje škole.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker