Pirot - Mali Jerusalim

Tradicionalno proviranje u krupačkoj parohiji u hramu Sv. Nikole i treće po redu Vaskršnje igre za decu

U selu Krupac, u Hramu Svetog Nikolaja sve je veći broj vernika koji se ovde okuplja o bitnim praznicima. Danas na Veliki petak u 15 sati biće služba sa iznošenjem Plaštanice, odnosno tradicionalno proviranje.

U nedelju 05. maja na Vaskrs u 7:30 biće organizovano Vaskršnje jutrenje i liturgija, nakon koje će biti organizovane Vaskršnje dečje igre u nekoliko disciplina, a za sve mališane biće obezbedjeni pokloni i zahvalnice. Roditelji koji planiraju da dovedu svoji decu moraju da se prijave na broj telefona 061/192-57-46 najkasnije do subote (12casova) kako bi bi bili upisani, obezbedjen poklon i napisana pohvalnica.

U Hramu Svetog Save u Velikom Jovanovcu na Veliki petak iznošenje Plaštanice i proviranje planirano je za 16 sati, a biće držana i liturgija na Vaskršnji ponedeljak u 8:30.

Crkveni odbor krupačke parohije očekuje prisutnost većeg broja vernika za Veliki petak kako iz okolnih sela tako iz Pirota jer to je već nekako postala praksa da sve vise sa strane ljudi dolaze u hram Sv. Nikole u selu Krupac. Sto se tiče Vaskrsa treba doživeti osećaj radosti dece koja se igraju u dvoristu crkve radujući se Vaskrslom Gospodu. To jednostavno treba da se doživi i ne moze se opisati recima.

-Očekujemo Vas da se sa dečicom svi zajedno radujemo Vaskrsenju Gospoda, poručuje crkveni odbor krupacke parohije.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker