Reportaža

VIDEO- Kralj pirotske kafanske muzike Kajko Kočić BRAZILAC: Svirali smo i po 24 sata bez prestanka. Kad emocija ponese, svira se i čašom, flašom, ispod čaršava…

Kajka Koćića Brazilca mnogi smatraju, sa dobrim razlogom, kraljem pirotske kafanske muzike. Kako kaže za PV, muzikom se bavi više od tri decenije, a ono što je najbitnije kada je reč o ovom vidu muzike, svakako je emocija. Bez emocije, nema uspeha u ovom poslu, kaže Brazilac.

Sviram harmoniku sa emocijama, čašom, flašom, preko peškira, stavim harmoniku na glavu, na pod…

-Bavim se muzikom od sedam godina da sviram harmoniku, da učim, a aktivno sam počeo da sviram već sa 13-14 godina po veseljima. Svuda sam svirao širom Srbije, muzika je moj život. Prošo sam mnogo dobrih stvari zahvaljujući muzici, a ono što me najviše odlikuje jeste emocija. Emocije su bitnije nego bilo kakvo učenje. Ja sviram harmoniku sa emocijama, čašom, flašom, preko peškira, stavim harmoniku na glavu, na pod. Dobar muzičar mora biti i glumac, ali emocije su sve-kaže Brazilac.

Svirali 24 sata bez prestanka

-Najduža svirka trajala je 24 sata. Kad su gosti raspoložni i kad su u elementu, tu nema stajanja. Pamtim da sam pre desetak godina, u jednom momentu zaspao na harmonici. Ja spavam mozak radi, slušam ostale muzičare kako rade, to su emocije, to je ljubav prema muzici. Spavaš, odmoriš oči i srce, a mozak i uši rade-kaže Brazilac.

Dimitrovgrad – mali Pariz

Brazilac kaže da možda ponajbolju publiku on sa svojim bendom ima u susednom Dimitrovgradu.

-Prošo sam celu Srbiju, ali Dimitrovgrad je mali Pariz, najveselija publika i najviše se zaradi-kaže Brazilac.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker